Stage op het praktijkonderwijs

Leren doe jij in de praktijk

Om je voor te bereiden op jouw toekomst moet je nu al keuzes maken. Dat is best lastig. Want hoe weet je nu of een baan bij jou past? Dat moet je zelf meemaken, toch? Vinden wij ook. Daarom bieden wij praktijkonderwijs aan.

Op Het Kwadrant loop je vanaf klas 3 stage. Van 1 tot wel 4 dagen in de week. Afhankelijk van wat jij nodig hebt om je voor te bereiden op werken in een bepaald vak. We hebben een stagebureau op school. Hier werken mensen die de stagebedrijven goed kennen. Zij begeleiden jou tijdens je stage.

Hoe ziet je stagetraject eruit?

Klas 1 en 2: In klas 1 ga je nog niet op stage, maar ontdek je eerst wat je leuk vindt. Aan het eind van klas 2 ga je op ‘snuffelstage’. Je loopt dan mee bij de stageplaats van een oudere leerling.

Klas 3 en 4: Vanaf klas 3 mag je een dag per week op stage. Dan moet je wel aan de voorwaarden voldoen. Die hebben vooral te maken met onze Gouden Regels. Je mag proeven van de verschillende profielen. Zo kom je er in de praktijk achter wat het beste bij jou past. In de vierde klas kun je trouwens ook diverse branchegerichte certificaten behalen.

Klas 5: Je weet nu zeker welk beroep jij leuk vindt. Je gaat nu op stage, afgestemd op jouw gekozen profiel. Praktijkervaring is erg belangrijk. Daarom kan het zijn dat je tot wel 4 dagen stageloopt en dus maar 1 dag naar school komt. In klas 5 behaal je je diploma en kun je direct aan het werk. Ook kun je ervoor kiezen om je Entree-diploma te behalen en daarna door te stromen naar een MBO-niveau 2 opleiding.

Na je schoolperiode op Het Kwadrant

Je stage is goed afgerond. Je gaat van school. En nu? Je bent gewend dat je op ons kunt terugvallen. Dat willen we niet zomaar wegnemen en dus blijven we je nog 2 jaar ondersteunen. Je kunt bij ons terecht voor vragen over je werk, maar ook als je even wat tegenslag hebt. Natuurlijk horen we óók graag dat het goed met je gaat. Na je opleiding ga je werken en zijn er 4 mogelijkheden:

  • Je stroomt door naar een MBO-niveau 2 opleiding.
  • Je gaat werken in loondienst.
  • Je gaat aan het werk met ondersteuning van bijvoorbeeld de gemeente.
  • Of je stroomt door naar de dagbesteding.