Praktijkonderwijs op maat met
persoonlijke ondersteuning

Aandacht voor jou en je kwaliteiten

Je gaat naar het voortgezet onderwijs. Dat is een flinke stap. Ineens moet je nadenken over je toekomst. Belangrijke keuzes gaan maken, best ingewikkeld. Een baan vinden, zelfstandig wonen. Op Het Kwadrant bereiden we je hierop voor. Op onze fijne, kleinschalige school helpen we jou om je talent te ontdekken en in de praktijk te ontwikkelen. Want het gaat niet om wat je niet kan, maar om waar je wél goed in bent, of kunt worden. Daar mag je trots op zijn!

Persoonlijk praktijkonderwijs

Op Het Kwadrant beoordelen we jou niet op je cijfers, maar leer je door het te doen. Tijdens praktijklessen op school en op locatie, en tijdens stages bij bedrijven leer je verschillende vakgebieden kennen. Zo ervaar je in de praktijk welke taken en baan bij jou passen. Ook leer je doelen voor jezelf stellen. Wij helpen je daar stap voor stap bij. Op die manier verzamel je steeds meer succesmomentjes. Daar kijk je vol trots op terug.

Hoe ziet je leertraject eruit?

Klas 1 en 2: Je leert de school, elkaar en jezelf beter kennen. Je maakt kennis met verschillende soorten werk en ontdekt wat bij jou past. Ook leer je wat er komt kijken bij zelfstandig leven.

Klas 3 en 4: Je volgt praktijklessen, passend bij de profielen die jij interessant vindt. Techniek of horeca bijvoorbeeld. Als je er klaar voor bent ga je stagelopen.

Klas 5: Je kiest een profiel. Dan kom je nog maar 1 of 2 dagen per week naar school. De andere dagen ben je op je stageadres. Hier ontwikkel je de vaardigheden om goed voorbereid te zijn op werk. In samenwerking met Curio Entree kun je je Entree-diploma behalen om door te stromen naar een MBO-niveau 2 opleiding als je dat wilt.

En daarna?
Zodra je van school af bent ondersteunen we je nog 2 jaar. Je kunt dus nog steeds met je vragen bij ons terecht.

Rust, regelmaat en aandacht

Onze leerkrachten hebben veel persoonlijke aandacht voor jou. Maar iedereen kan weleens wat extra hulp gebruiken. Bij het maken van belangrijke keuzes. Bij dingen waar je thuis of op school tegenaan loopt. In de omgang met anderen. Of misschien zit je gewoon even niet lekker in je vel. Dan is het fijn dat je met iemand kunt praten die écht luistert en je helpt.

Voorbereid op jouw toekomst

Alleen als je je prettig voelt, kun je je richten op je toekomst. Op Het Kwadrant vinden we het dus belangrijk dat jij je veilig, prettig en gemotiveerd voelt. Daarom kijken we welke ondersteuning jij nodig hebt. Om met plezier naar school en naar je stage te gaan. Om zelfstandig te worden en keuzes te maken voor jouw toekomst.  Wij coachen je bij alles waar je in het leven tegenaan loopt. Op school, stage, thuis en in de omgang met anderen. Zo bereid je je voor op toekomstig werk, maar ook op zelfstandig wonen en jouw plekje vinden in de maatschappij.

Wat houdt persoonlijke ondersteuning in?

  • Je leert de gouden regels kennen en waarom die voor jou en de mensen om je heen belangrijk zijn.
  • Je ontdekt hoe jij met tegenslag kunt omgaan en problemen verstandig oplost.
  • We kunnen een beroep doen op ons netwerk van zorgverleners. Zoals specialisten uit samenwerkingsverband Brabantse Wal, GGD, Centrum Jeugd & Gezin en de gemeente.
  • We hebben regelmatig oudergesprekken.
  • Bij de mensen van ons stagebureau kun je terecht met al je vragen rondom je stage.
  • Als het nodig is krijg je extra taallessen, daar heb je veel aan in de toekomst.
  • Wij staan ook voor je klaar nadat je Het Kwadrant verlaten hebt. Je nog 2 jaar op ons terugvallen als je vragen of hulp nodig hebt.